AUCTION MECHELEN KOMT MET VERNIEUWD CONCEPT

22 août 2023

Selectiedagen vrijspringen Jumping Mechelen bekend

Fokkers en liefhebbers van jonge paarden opgelet! We hebben dit jaar nóg meer sfeervolle events en getalenteerde paarden voor je klaarstaan. Auction Mechelen organiseert niet 1 maar 2 online veilingen, eentje loopt af vóór Jumping Mechelen en eentje nadien. Bovendien zullen er niet alleen 2- en 3-jarige paarden maar ook 4-, 5-, en 6-jarige talenten geveild worden. Op 27 december, tijdens Jumping Mechelen, kan je in de New Year arena genieten van de finale vrijspringen voor 2- en 3-jarigen. De selecties voor het vrijspringen en voor de veiling starten over een dikke maand. Tijd dus, om je talenten klaar te stomen!

 

Vernieuwde Auction Mechelen

Wij zijn ambitieus. Dat mag wel. Want hoewel de oudste paarden die via de veiling van eigenaar wisselden nog maar 6 jaar oud zijn, kunnen we al indrukwekkende referenties voorleggen. Een goedgekeurde dekhengst, een finalist op het WK in Lanaken en tal van internationale sportpaarden: je zou voor minder een versnelling hoger schakelen. Wendy Wauters: “Tot nu veilden we enkel 2- en 3-jarige paarden. Sinds dit jaar voorzien we twee online veilingen: de Christmas Collection Auction voor 2- en 3-jarigen (afsluiting op 22/12/‘23) en de New Year Collection Auction voor 4-, 5- en 6-jarigen (afsluiting op 2/1/‘24).”

 

“We weten waarnaar we op zoek zijn”

Auction Mechelen slaagt erin om elk jaar een gevarieerde collectie interessante paarden te verzamelen. We gaan resoluut voor goed gefokte, knappe beloftes die diverse doelpublieken kunnen aanspreken, van de ambitieuze jonge ruiter die samen met een betrouwbare partner onder het zadel wil doorgroeien, tot de hengstenhouder op zoek naar een knaller die de harten van de fokkers kan veroveren. Medeorganisator Niels Bruynseels: “Onze collectie bestaat enkel uit paarden met het potentieel om minstens 2*-niveau te lopen. We staan dus voor kwaliteit. Maar de juiste paarden aan de juiste nieuwe eigenaars matchen is voor ons minstens even belangrijk. We maken er een punt van om de paarden goed te kennen zodat we duidelijk met geïnteresseerden over hun specifieke eigenschappen kunnen communiceren.”

“Onze collectie bestaat enkel uit paarden met het potentieel om minstens 2*-niveau te lopen. We staan dus voor kwaliteit.” – Niels Bruynseels

Jouw topper op de veiling

Past één van jouw jonge talenten in het Auction Mechelen-plaatje? Neem dan zeker contact op. In oktober en november kan je met jouw 2- tot 6-jarig paard afzakken naar één van de 4 toonmomenten in Koningshooikt (3/10, 17/10, 31/10 of 14/11). Wie tijdens één van deze kijkavonden zich in de kijker springt maakt alvast kans op een plaatsje in één van onze eindejaarscollecties.

 

Op zoek naar jong talent?

De volledige collectie verschijnt op 12 december op de site van Auction Mechelen. Wil je de 4-, 5- en 6-jarige paarden graag vooraf aan het werk zien? Zak dan op woensdag 27 december om 18u. af naar de Christmas Arena. Tussen de proef voor 7-jarige hengsten en de Léon Melchior Sires of the World (CSIW5*) kan je de collectie al eens in actie zien. Weten de veilingpaarden je daar te overtuigen? Dan kan je ons vinden op de stand van Auction Mechelen in het standendorp tijdens Jumping Mechelen of neem gerust rechtstreeks contact op met één van de teamleden van Auction Mechelen.

 

Vrijspringen Mechelen

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij opnieuw een competitie vrijspringen voor 2- en 3-jarige paarden. Wie in de in de grote finale in de Nekkerhal (27 december – New Year Arena) zijn kunsten wil tonen, zal er letterlijk “bovenuit moeten springen”. Eerst dien je de nodige punten te verzamelen op een aantal selectiewedstrijden die doorheen het land georganiseerd worden. De beste drie van elke voorronde maken kans op de halve finale. Deze halve finale vindt plaats in het Azelhof (Lier).

 

Mis het niet!

Het zomerseizoen loopt misschien stilaan op zijn einde, maar wij zijn alvast druk in de weer om ook de herfst- en winterperiode minstens even zonnig te maken voor alle paardenfans. Zak gezellig af naar onze selectiewedstrijden, met of zonder paard, waag je kans op de veiling en sluit het jaar feestend af op Jumping Mechelen. Wij kijken er alvast naar uit.

 

 

Meer info?

www.auction-mechelen.com | www.jumping-mechelen.com | Referenties Auction Mechelen

Kalender selectiewedstrijden

16/09/2023 Waregem
Event: Flanders Free Jump 2023
Website: https://www.belgian-warmblood.com/nl/regio/leiestreek

30/09/2023 Ghlin
Event: Grand Concours d’Elvage -Ghlin
Website: https://www.ahecs.be/fr/home

30/09/2023 BWP Vleteren
Event: Vrijspringen Vleteren: Ruitershof Cavallo
Website: https://www.bwpvleteren.be

28/10/2023 Rijmenam
Event: Manege De Bleukhoeve
Website:https://m.facebook.com/LooseJumpingFestival

01/11/2023 Hulsterlo
Event: Belgian Youngster Trials
Website:http://afdelingen.belgian-warmblood.com/sintniklaas/events

04/11/2023 Lubbeek
Event: The Special free jump contest
Website: https://www.hippo-lux.be

11/11/2023 Ternat
Event: National Freejump Contest
Website: https://jongefokkers.com

11/11/2023 Geel
Event: Youngster Cup
Website: https://www.belgian-warmblood.com

25/11/2023 Heusden
Event: Vrijspringen Limburg
Website: https://www.belgian-warmblood.com

 

Nos partenaires

Ce site web utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons nous assurer que votre expérience de navigation soit encore plus agréable. Pour plus d'informations, veuillez consulter notre politique de confidentialité