40 EXTRA REDENEN OM TE VIEREN TUSSEN KERST EN NIEUW

23 dec. 2021

40 redenen om te vieren
40 topideeën voor onder de kerstboom 
40 goede voornemens voor het nieuwe jaar
40 winnende lotjes om uit te kiezen
 
Dit jaar schakelt Auction Mechelen enkele versnellingen hoger om het hippisch eindejaar alsnog wat extra glans te geven. Vanaf 26 december worden er maar liefst 40 2- en 3-jarige paarden geveild. Niels Bruynseels: “Dat is meer dan dubbel zoveel dan vorig jaar. Bovendien staat er een mysterieuze “Special Edition Number 40” op een wel zeer gelukkige koper te wachten.”
 
40-hoofdige collectie
Na slechts twee edities is Auction Mechelen een vaste waarde in het internationale veilinglandschap. Dat merkten de organisatoren al snel bij het openen van de selecties. Het aantal kandidaten schoot dit jaar nogmaals de lucht in.  
Niels Bruynseels: “We waren niet alleen verbluft door het aantal, maar ook door de kwaliteit van de aanboden paarden. Zelfs op onze allerlaatste selectiedag bleven er nog 50 interessante 2- en 3-jarigen over. Veel goede paarden huiswaarts sturen deden we liever niet. Daarom besloten we om, in het kader van 40 jaar Jumping Mechelen, alle remmen los te gooien en 40 paarden te selecteren. Zo kunnen we niet alleen 40 verkopers maar ook 40 nieuwe paardeneigenaars gelukkig maken.”
 
Van beloftevolle jumpingtalenten tot betrouwbare amateurpaarden
Een gevarieerd aanbod waar Auction Mechelen persoonlijk voor garant kan staan, daar ging het selectiecomité nu al voor het derde jaar naar op zoek. De collectie heeft voor iedereen wat wils:
 • de potentiële goedgekeurde hengst
 • het perfecte amateur- of juniorpaard, met de juiste balans en power om elke ambitieuze ruiter op het juiste pad te zetten
 • de prachtige lichtvoetige merrie die haar ruiter zal doen genieten of haar eigenaar aan de start brengt van zijn eigen stamboeklijn
 • het toekomstige Grand Prix paard dat ooit zal schitteren op de wereldbeker van Jumping Mechelen
Niels: “Met 40 paarden in het aanbod begrijpen we dat het best een uitdaging kan zijn om te beoordelen welk paard juist in welke categorie thuishoort. Maar iedereen kan ons gerust opbellen. Wij hebben deze jonge talenten ondertussen al zo vaak aan het werk gezien dat we alles over hen kunnen vertellen.”
 
Special Edition Number 40
En hoe zit dat nu met die geheimzinnige “Special Edition Number 40”? Niels: “Laat ons zeggen dat deze speciale verrassing wel heel erg mooi zou staan onder de kerstboom. Meer laat ik voorlopig echt niet los. Als je wil weten wat we in petto hebben, moet je op 26 december in de namiddag onze sociale media en website in het oog houden.”
 
Programma Auction Mechelen 2021 
Opgelet: voor alle paarden worden de biedingen geopend op Tweede Kerstdag. Maar voor de ene helft sluiten we de veiling op 28 december en voor de andere helft op 29 december. 
 • 26/12
  • Start Online Auction Mechelen
  • Première video’s 3-jarigen onder het zadel 
  • Onthulling “Special Edition Number 40”
  • Bekendmaking verdeling collectie over 2 afsluitingsdagen  
 • 28/12: Afsluiting veiling eerste groep: 20 paarden
 • 29/12: Afsluiting veiling tweede groep: 19 paarden & “Special Edition Number 40” 
 
Praktisch
Auction Mechelen 2021 verloopt volledig online. Wil je meebieden of de veiling vanop de eerste rij volgen? 
 • Registreer je en wij houden je op de hoogte van de veiling en de paarden die je interesseren.
 • Bekijk onze collectie. We hebben uitgebreide informatie, heel wat foto’s en een duidelijke video van alle paarden voor je klaarstaan. Enkel onze “Special Edition Number 40” houden we nog even geheim.
 • Aarzel ook niet om ons persoonlijk te contacteren. We beantwoorden graag al je vragen over de veiling en onze 40 toppers.
Op 26 december 2021 om 9u. stipt openen we de biedingen. Afhankelijk van het paard waar je interesse in hebt, krijg je 2 of 3 dagen de tijd om te bieden. Telkens wanneer er op het allerlaatste moment wordt geboden, blijft de veiling 5 minuten langer open staan. Zo krijgen alle partijen de kans om hun finale bod uit te brengen.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie